Pasta met spinazie en bacon

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 160 gr ontbijtspek
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 500 ml kippenbouillon
  • 225 gr fussili pasta
  • 400 gr verse spinazie
  • 30 gr geraspte parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de plakken ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit in een grote pan tot bruin en krokant. Haal uit de pan met een lepel. Giet het vet uit de pan voorzichtig in een kommetje maar laat ongeveer een eetlepel vet in de pan achter.

Voeg de ui toe en bak deze tot het zacht is en glazig.

Voeg 500 ml kippenbouillon toe aan de pan en roer de overgebleven bruine stukjes spek even los.

Voeg de ongekookte pasta toe aan de pan en doe een deksel erop. Breng aan de kook op hoog vuur. Eenmaal kokend, roer je het nog even los, zet het vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.

Na 10 minuten zal de pasta gaar zijn en het meeste vocht opgenomen. Je hebt waarschijnlijk nog wat sausachtige bouillon over op de bodem.

Voeg de spinazie toe en roer tot alles is geslonken. Zet het vuur uit, voeg de gebakken spekjes toe en strooi de parmezaanse kaas over de bovenkant.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin