Pasta met spinazie en bacon

Recept
voor 4 personen
Ingrediënten
- 160 gr ontbijtspek
- 1 kleine ui fijngesnipperd
- 500 ml kippenbouillon
- 225 gr fussili pasta
- 400 gr verse spinazie
- 30 gr geraspte parmezaanse kaas
Bereiding
Snijd
de plakken ontbijtspek in dunne reepjes. Bak dit in een grote pan tot
bruin en krokant. Haal uit de pan met een lepel. Giet het vet uit de pan
voorzichtig in een kommetje maar laat ongeveer een eetlepel vet in de
pan achter.
Voeg de ui toe en bak deze tot het zacht is en glazig.
Voeg 500 ml kippenbouillon toe aan de pan en roer de overgebleven bruine stukjes spek even los.
Voeg
de ongekookte pasta toe aan de pan en doe een deksel erop. Breng aan de
kook op hoog vuur. Eenmaal kokend, roer je het nog even los, zet het
vuur lager en laat je het ongeveer 10 minuten koken.
Na
10 minuten zal de pasta gaar zijn en het meeste vocht opgenomen. Je
hebt waarschijnlijk nog wat sausachtige bouillon over op de bodem.
Voeg de spinazie toe en roer tot alles is geslonken. Zet het vuur uit, voeg de gebakken spekjes toe en strooi de parmezaanse kaas over de bovenkant.
Bon appétit!

