Pasta met spinazie en zalm

Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram pasta
- 200 gram zalm
- handje pijnboompitjes
- spinazieblokjes uit de vriezer (ongeveer 1/2 pak)
- 1 sjalotje
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels ricotta
- knoflookpoeder
- peper en zout
Bereiding
Kook de pasta volgens de verpakking. Verwarm de spinazie in een pannetje.
Snijd de zalm in snippers en het sjalotje fijn.
Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. Als de pijnboompitjes geroosterd zijn zet je ze apart in een kommetje. In de koekenpan fruit je het chalotje aan.
Meng het shalotje door de spinazie. Breng de spinazie op smaak met peper, zout en knoflookpoeder.
Giet de pasta af. Meng de spinazie door de pasta.
Roer hier een scheut citroensap en een lepel ricotta door.
Verdeel tot slot de zalmsnippers en pijnboompitjes door de pasta.
Bon appétit!
