Pasta met spinazie uit de oven

Recept voor 4-5 personen
Ingrediënten
- 1,5 liter tomatensap
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gram penne rigate
- 2 grote uien
- 1 rode parpika
- 600 gram gewassen spinazie
- 250 gram salami (worst)
- zout, peper
- 2 bollen mozzarella
- 50 gram parmezaanse kaas
Bereiden
Breng in een pan het tomatensap met de italiaanse kruiden en 1 ½ eetlepel olie aan de kook en voeg de pasta toe.
Kook de pasta in ca. 10 minuten gaar.
Verhit intussen de rest van de olie in een wok. Fruit de ui en paprika even aan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes al omscheppend op hoog vuur slinken. Schep de pasta en de salami reepjes erdoor, warm de pasta nog heel even op en voeg zou en peper naar smaak toe.
Schep de pasta in een ingevette schaal. Leg de plakjes mozzarella erop en strooi de parmezaanse kaas erover.
Laat het in een voorverwarmde oven van 175 °C in ca. 25 minuten door en door heet worden.
Bon appétit!
