Pasta met stoofvlees
- Ingrediënten:
- 300 gr pastaBijv. pappardelle of spaghetti
- 1 ui
- 175 gr wortel
- 300 gr runderstoofvlees
- 1 el bloem
- 1 laurierblaadje
- 75 ml rode wijn
- 100 ml runderbouillon
- 70 gr Tomato Puree
- 330 ml Tomato Frito
- 1 tl oregano
- 1 tl peterselie
- 50 gr Parmezaanse kaas
Bereiden:
Snipper de ui en snijd de wortel in stukjes.
Snijd ook het rundvlees in stukjes. Strooi de bloem over het vlees. Verwarm een beetje boter of olie in een braadpan en voeg het vlees toe.
Bak het vlees rondom bruin en schep uit de pan. Doe de ui en wortel in de pan en bak een paar minuten.
Voeg dan de Tomato Puree toe en bak 1 minuut mee. Vervolgens kunnen de rest van de ingrediënten (het vlees, laurierblaadje, rode wijn, runderbouillon, Tomato Frito, oregano en peterselie) erbij. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 2 tot 2,5 uur zachtjes pruttelen. Wij gebruiken Heinz Tomato Frito voor een heleboel verschillende gerechten. Het geeft namelijk standaard gerechten zoals een tomatensoep of een pastasaus een extra lekkere smaak.
Haal na 2 tot 2,5 uur de deksel van de pan en laat de saus nog even inkoken (ongeveer 5-10 minuten) of voeg een beetje maizena toe. Ondertussen kun je de pasta koken.
Serveer vervolgens de pasta met het stoofvlees, wat geraspte Parmezaanse kaas en bijvoorbeeld een salade.
Bon appétit!
