Pasta parmezaan

Recept voor 2 personen

    Ingrediënten: 
  •  175 gr pasta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr tomaten pasata
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 tl tijm
  • 8 zongedroogde tomaten
  • snuf peper en zout
  • 75 gr parmezaanse kaas  


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Snipper een ui en snijd de teentjes knoflook en zongedroogde tomaten fijn. Giet een klein scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui aan. Voeg na 3-4 minuten de knoflook en zongedroogde tomaten toe en bak een minuut mee.

Doe dan de tomatenpuree erbij en bak een minuut mee samen met de kruiden en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus nu zachtjes pruttelen. 

Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Meng de pasta door de saus en schep dan alles in een ovenschaal. Rasp de parmezaanse kaas over de ovenschotel en zet de ovenschaal nog 10-15 minuten in de oven.

Tip: Je kunt ook wat paneermeel en olijfolie mengen met de geraspte kaas om een iets krokanter laagje te krijgen. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin