Pasta pesto met krokante kip

Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr pasta, bijvoorbeeld penne
- 3 krokante kipschnitzel/kipburger
- 8 el pesto
- 1 bol mozzarella
- 8 eetlepels creme fraiche
- bakje cherrytomaatjes
- 1 ui
- rucola
- snufje zwarte peper
- 4 el pijnboompitten
Bereiding
Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie totdat ze mooi bruin zijn. Let op: ze kunnen snel verbranden (weten wij uit eigen ervaring, haha). Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper de ui en snijd de cherrytomaatjes en mozzarella in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de pesto, creme fraiche en een snuf zwarte peper toe. Laat de saus zachtjes pruttelen.
Bak in de pan, waarin je de pijnboompitjes hebt geroosterd, de krokante kipschnitzel totdat hij bruin is van buiten (ongeveer 5-6 minuten). Snijd daarna de kipschnitzel in stukjes. Meng de gekookte pasta door de saus, voeg de cherrytomaatjes, kip, pijnboompitten, mozzarella en rucola toe. Meng alles door elkaar en verdeel de pasta over 4 borden.
Tip: Voeg eventueel nog paprika en/of champignons toe aan de pasta pesto met krokante kip.
Bon appétit!
