Pasta pesto salade
- Ingrediënten:
- 175 gr pasta
- zongedroogde tomaatjes
- 10 cherrytomaatjes
- 1 bol mozzarella of een zak kleine bolletjes
- pijnboompitten
- verse basilicum
- handje rucola
- 3 el pesto
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 2 tl citroensap
- snuf peper en zout
Bereiden:
Begin met het koken van de pasta. Doe dit volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de mozzarella en zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de wat grotere exemplaren in vieren. Zelf hebben we ook de rucola iets fijner gesneden voor een iets fijner 'mondgevoel'.
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder olie.
Als de pasta gaar is, giet jet water af en spoel je de pasta na met koud water.
Meng in een bakje de pesto, mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en zout en peper.
Doe alle ingrediënten in een schaal, wat gescheurde verse blaadjes basilicum erbij, nog een snufje peper eroverheen en de pasta pesto salade kan op tafel.
Eventueel kun je nog wat geraspte parmezaanse kaas toevoegen, wat gebakken spekjes, kipfilet of bijvoorbeeld wat extra groente zoals gegrilde courgette of aubergine.
Bon appétit!
