Pasta puttanesca

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr spaghetti
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 50 gr kappertjes
  • 100 gr zwarte olijven
  • 12 gezouten ansjovisfilets
  • 12 trostomaten
  • 250 ml water
  • handjevol verse basilicum
  • zout, peper

Bereiden

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper in ringetjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper. Hak de kappertjes, olijven en ansjovis grof en bak ze mee tot de ansjovis gesmolten is. Snijd de tomaten in grove stukken en voeg ze toe. Blus af met het water en laat de saus ongeveer 8 minuten inkoken.

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet de pasta af en breng op smaak met olijfolie en wat peper en zout.

Serveer de pasta met de saus en garneer met blaadjes basilicum.

Bon appétit!

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin