Pastasalade met cottage cheese en zalm

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten: 
  •  2 el. pijnboompitten
  •  1 stuk basilicumplant
  •  200 gram gerookte zalm
  •  1 stuk rode paprika
  •  1 stuk komkommer
  •  500 gram cherrytomaatjes
  •  4 el. olijfolie (extra vierge)
  •  2 tl. tijm
  •  2 tl. citroensap
  •  400 gram cottage cheese
  • 250 gram volkoren pasta

Bereiden:

Kook de pasta volgens verpakking.

Meng de cottage cheese met de citroensap, 1 eetlepel olijfolie, tijm en wat peper naar smaak. Roer goed om en zet weg.

Was en snij de tomaatjes in twee of vier.

De komkommer snij je in de lengte door, haal het vruchtvlees eruit door te schrapen met een lepeltje. Snij dan in repen en daarna in blokjes.

De paprika mag ook in blokjes gesneden worden.

Was en snij de blaadjes van de basilicumplant.

Rooster de pijnboompitjes kort bruin.

Giet de pasta af en spoel na onder koud water in een vergiet.

Meng de pasta in een schaal met de cottage cheese, de groenten en de basilicum.

Snij de plakjes zalm kleiner en roer ook door de salade. Giet de eetlepel olie er overheen en strooi de pijnboompitjes er overheen. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin