Pastasalade met garnalen en pesto

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g penne pasta
  • 300 g extra fijne tuinerwten
  • 225 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 1 potje Pesto alla Genovese
  • 300 g snoeptomaatjes
  • 120 g groene olijvenplakjes
  • 40 g rucola

Bereiding

Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.


Giet de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en meng de rest van de pesto (naar smaak) erdoor. Voeg de tomaten, zwarte olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip: Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin