Pastasalade met garnalen en pesto

Recept
voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 g penne pasta
- 300 g extra fijne tuinerwten
- 225 g rauwe gepelde roze garnalen
- 1 potje Pesto alla Genovese
- 300 g snoeptomaatjes
- 120 g groene olijvenplakjes
- 40 g rucola
Bereiding
Kook de pasta in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de laatste 3 min. de tuinerwten mee.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de garnalen met 1 el pesto (per 4 personen) in 2-3 min. op middelhoog vuur gaar. Halveer ondertussen de tomaatjes en laat de olijven uitlekken.
Giet
de pasta en tuinerwten af in een vergiet, spoel af onder koud stromend
water en meng de rest van de pesto (naar smaak) erdoor. Voeg de tomaten, zwarte
olijven, rucola en gebakken garnalen toe en schep om. Breng op smaak met
peper en eventueel zout.
tip: Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Bon appétit!
