Pastasalade met gegrilde kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gram penne of andere pasta naar keuze
  • 100 gram pesto
  • 250 gram cherrytomaten gehalveerd
  • 100 gram veldsla
  • 1 bol mozzarella in stukjes gescheurd
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • snuf chilivlokken optioneel
  • 4 eieren

Voor de kip

  • 2 stuks kipfilet
  • 4 eetlepels olijfolie 
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 citroen zowel rasp als sap nodig
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
  • 1 teentje knoflook geraspt


Bereiding

Meng in een schaaltje alle benodigde ingrediënten voor de gegrilde kip. Leg de kipfilets op een snijplank, dek af met huishoudfolie en sla met een koekenpan of deegroller de kip plat. Smeer de kipfilets aan beide kanten in met het oliemengsel. 

Kook de eieren hard.

Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet af en spoel de pasta met koud water. Grill ondertussen ook de kip in een grillpan of koekenpan gaar en goudbruin. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes. 

Meng de pasta met de pesto, tomaatjes, gescheurde mozzarella, flinke snuf peper, snufje zout en een snufje chillivlokken. Leg in een grote schaal of diep bord de veldsla, leg hierop de pasta pesto en daarop de in dunne plakjes gesneden kip en de ei in partjes.

TIP: ook lekker om te serveren met een handje pijnboompitten. 

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin