Pastasalade met gerookte makreel en biet

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 300 g mini penne
  • 2 el mierikswortel in pot
  • 150 ml Griekse yoghurt 0%
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
  • 500 g gekookte bieten
  • 260 g gerookte makreelfilet met peper of naturel en voeg zelf wat peper toe
  • 150 g veldsla
  • 40 g saladepittenmix

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Spoel in een vergiet onder koud stromend water af en laat uitlekken.

Meng ondertussen voor de dressing de mierikswortel met de yoghurt, olie en het citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bieten in blokjes van ca. 2 cm. Verwijder het vel van de makreel en trek de vis met een vork in stukjes.

Meng de helft van de dressing door de pasta en schep voorzichtig de bietjes en veldsla erdoor. Verdeel de vis erover en bestrooi met de pittenmix. Besprenkel met de rest van de dressing.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin