Pastasalade met kip en rode pesto

Recept voor 3 a 4 personen

Ingrediënten:

  • 150 gram (volkoren)penne 
  • 1 kipfilet
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • een handje rucola
  • 150 gram rode tomaatjes
  • 50 gram olijven
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 eetlepel yoghurt
  • Parmezaanse kaasvlokken
  • peper en zout 


Bereiden:

Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.

Was ondertussen de tomaatjes en de paprika. Snijd de tomaatjes door de helft en de paprika in kleine blokjes. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Hak de zongedroogde tomaatjes iets fijner.

Kookt het water? Haal de pan dan even van het vuur en voeg de pasta toe. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de kipblokjes toe. Strooi de Italiaanse kruiden over de kip en breng verder op smaak met zout en peper. Bak de kipblokjes goudbruin en gaar.

Gooi de gekookte pasta in een vergiet en spoel het even af met koud water. Schep de pasta daarna in een ruime saladekom en giet er een heel klein scheutje olijfolie bij om plakken te voorkomen. Roer even door.

Meng de rode pesto met de yoghurt en schep dit door de pasta.

Voeg daarna de paprika, tomaatjes, zongedroogde tomaatjes, olijven, ui, kipstukjes en rucola toe. Schep alles goed om. 

Je kunt deze pastasalade zowel lauwwarm als koud eten. Wil je 'm graag helemaal koud? Zet 'm dan eerst nog even een uurtje weg in de koelkast.

Maak de salade af met wat Parmezaanse kaasvlokken.


Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin