Pastasalade met kip en yoghurtdressing
- Ingrediënten:
- 300 gr volkoren pasta (fusilli of penne)
- zout
- ½ sjalot
- 250 gr cherrytomaten
- 1 avocado
- 150 gr gerookte kipfilet
- handje verse bieslook
- handje verse dille
- handje verse basilicum, alleen de blaadjes
- 4 el Griekse stijl yoghurt 0% (maar gewone Griekse yoghurt kan natuurlijk ook)
- 1 el mayonaise
- sap van ½ citroen
- zwarte peper
- 30 gr rucola
Tip: Wil je nog extra groenten toevoegen? Denk dan aan geblancheerde doperwten, gegrilde asperges of courgette of beetgaar gekookte sperziebonen.
Bereiden:
Kook de volkoren pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in gezouten water. Giet daarna af en spoel na met koud water.
Snipper de sjalot heel fijn, halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in blokjes. De gerookte kipfilet snijd je in reepjes of dunne plakjes.
Hak de verse kruiden fijn.
Meng de Griekse stijl yoghurt, mayonaise, citroensap en fijngehakte kruiden door elkaar in een kommetje. Breng goed op smaak met zout en peper.
Meng de gekookte pasta, sjalot, cherrytomaten, avocado, gerookte kipfilet en rucola door elkaar in een kom. Breng naar eigen wens op smaak met de kruidendressing (overgebleven yoghurtdressing kun je, goed afgedekt, tot 4 dagen bewaren in de koelkast).
Tip: deze pastasalade met kip smaakt nog lekkerder met grof geraspte Parmezaanse kaas erover.
Bon appétit!
