Patatje stoofvlees
- Ingrediënten:
- 4 porties patat
- 500 gr runderiblappen
- 4 uien
- 3 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- 2 tenen knoflook
- 0,5 ltr rundvleesbouillon
- 50 ml ketjap manis
- 3 laurierblaadjes
- 5 takjes peterselie
Bereiden:
Dep het vlees met een stuk keukenpapier droog. Bestrooi royaal met zout en peper en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter. Verhit olijfolie en boter in de pan en bak het vlees rondom bruin. Doe dit eventueel in meerdere fasen. Haal het vlees uit de pan, maak de pan niet schoon tussendoor.
Haal de schil van 2 uien en snijd fijn. Maak de bleekselderij en wortel schoon, snijd de bleekselderij in ringetjes en de wortel in plakjes. Verhit eventueel nog wat extra olijfolie in de pan en voeg de ui en bleekselderij en wortel toe, bak 4-5 minuten op laag vuur. Pers de knoflook er boven uit en bak 1-2 minuten mee.
Leg het vlees terug in de pan, schenk de ketjap manis en de bouillon erbij. Steek de blaadjes laurier er tussen en breng aan de kook. Zet daarna het vuur zo laag mogelijk, doe de deksel op de pan en sudder het vlees in 2,5 - 3 uur gaar.
Bereid vlak voordat het stoofvlees klaar is de patat zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de overgebleven uien in ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de uiringen in 15 minuten goudbruin.
Hak de peterselie fijn. Serveer de patat met het stoofvlees en garneer met de peterselie en goudbruine uiringen.
Bon appétit!
