Pestobroodjes

Ingrediënten voor ongeveer 20 broodjes

  • Bladerdeeg op rol (ongeveer 40 bij 24 cm)
  • 1 ei
  • 20 gram pijnboompitten
  • Flinke bos basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper & zout

Bereiden 

Maak de pesto naar je eigen smaak  of gebruik pesto uit een potje. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Leg de lap bladerdeeg voor je met de lange kant naar je toe. Bestrijk de hele lap deeg met de pesto. Strooi er naar smaak nog wat extra Parmezaanse kaas overheen en rol de lap deeg op tot een boomstammetje. Begin aan de korte kant, zodat je een korte rol hebt.

Tip: leg de rol 10 minuten in de vriezer, dan kun je er daarna makkelijker plakjes van snijden.

Zet twee bakplaten klaar en bekleed ze met bakpapier. Snijd de rol deeg in plakjes van een centimeter breed. 

Leg ze met flink wat ruimte ertussen op de bakplaten. Klop een eitje los met een klein scheutje water en bestrijk de pestobroodjes met het losgeklopte ei. Zet ze ongeveer 15 minuten in de hete oven, tot ze goudbruin zijn.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin