Pilav met gehakt

Recept voor 4 personen
Tijd: 25 min.
Ingrediënten
- 350 gr witte rijst
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 400 gr rundergehakt
- 2 blikjes tomatenpuree (70 gr)
- 300 gr perziken uit blik
- 6 el perziksap uit blik (uit het blik van de perziken)
- 3 el ketjap manis
- 1 tl sambal
- snufje zout en peper
Bereiden
Kook de rijst volgens de instructies op het pak. Snijd de ui, knoflook en perziken in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het gehakt en een snufje zout en peper toe. Bak het gehakt rul. Voeg daarna de tomatenpuree en het perziksap toe. Bak dit een paar minuten en voeg dan ook de rijst, ketjap manis, stukjes perzik en sambal toe.
Alles nogmaals goed mengen en na een paar minuten kan het vuur uit.
Lekker met bijvoorbeeld een komkommersalade erbij.
Bon appétit!
