Plaattaart caprese

Recept voor 1 taart 

    Ingrediënten:

  • Pesto
  • 3 tomaten
  • Mozzarella
  • 8 bladerdeeg plakjes, ontdooid
  • Scheutje olijfolie
  • Zout en peper

Bereiden:

Verwarm je oven voor volgens de bereidingswijze van het pakje bladerdeeg. De eerste stap, na eventueel het zelf maken van de pesto met pijnboompitten, olijfolie, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas, is om met bladerdeeg een bodem te maken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en bekleed met de bladerdeegplakjes. Je kunt het ook maken met croissantdeeg.

Besmeer de plakjes met de pesto en beleg met de plakjes tomaat en mozzarella. 

Doe de plaattaart 30 minuten in de oven.

Tip: je kunt eindeloos variëren met toppings. Aan dit recept kan je ook rauwe ham, basilicum of pijnboompitjes toevoegen. Je kan ook een plaattaart met paprika, salami en mozzarella gebruiken. De basis van bladerdeeg met pesto kan met groene of rode pesto.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin