Poffert

Ingrediënten
- 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 eieren
- 0,5 liter melk
- 2 el witte basterdsuiker
- Snuf zout
- 100 gr rozijnen
- Gesmolten boter
- Bruine basterdsuiker
Materialen
Poffertpan van 1 ltr
Bereiding
Doe het bakmeel in een kom en voeg de melk en de eieren beetje bij beetje toe. Het is eigenlijk hetzelfde als pannenkoekenbeslag maken, maar dan veel dikker.
Voeg de suiker toe en meng de rozijnen door het beslag.
Vet de poffertpan in met een bakspray of met boter.
Giet het beslag in de vorm en gaar deze au bain marie. Zet een grote pan met water op het vuur en laat dit koken. Zorg dat de poffertpan voor 80% onder water staat. Laat het zachtjes koken.
Gaar de poffert in ongeveer 2 uur gaar.
Serveer de poffert met bruine suiker en gesmolten boter.
Bon appétit!
