Poké bowl met zalm

- Ingrediënten:
- 250 g sushirijst
- 120 ml Saitaku rijstazijn
- 300 g verse zalmfilets of zalmsnippers of warm gerookte zalm
- 2 el Go-Tan sojasaus (extra voor op tafel)
- 1 el sesamolie
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 200 g bospeen
- 3 bosuien
- 2 eetrijpe avocado's
- 1 mango in blokjes
- 2 tl (zwart) sesamzaad (of als vervanging 'furikake')
- 1 tl Go-Tan sriracha
- 3 el mayonaise
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer 2⁄3 van de rijstazijn door de rijst als deze nog warm is. Laat de rijst in 1 uur afkoelen op een grote platte schaal.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 1 cm (brunoise). Meng de zalm met de sojasaus en olie. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Of voeg later de zalmsnippers of warm gerookte zalm toe.
Schaaf de komkommer en bospeen met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Besprenkel met de rest van de rijstazijn. Snijd de bosuien in schuine ringetjes. Snijd de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Snijd de paprika en de mango in blokjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de zalm, mango, komkommer, wortel, paprika, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm met het sesamzaad.
Meng de mayonaise met de sriracha van Go-Tan.
Zet op tafel met de sojasaus en sriracha mayonaise.
Bon appétit!
