Pompoensoep

Ingrediënten
- 1 flespompoen (of 2 pakken diepvries pompoen stukjes)
- 1 prei (in plaats daarvan kun je ook een grote ui gebruiken)
- 1 bouillonblokje
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- Een beetje olie of boter om in te bakken
- Water
Bereiding
Snijd de boven- en onderkant van de pompoen en was hem grondig. Halveer hem, haal de pitten eruit en snijd in stukjes. Snijd ook de prei in stukjes en was deze. Zet een waterkoker met water op. Verwarm een beetje olie in een grote pan. Bak hierin de prei met de kruiden +- 2 minuten aan. Voeg hier ook de pompoen aan toe en bak ongeveer een minuut mee. Doe nu water erbij tot net onder de bovenste randjes van de pompoen en voeg het bouillonblokje toe.
Breng het geheel aan de kook en kook 15 minuten door. Haal van het vuur en pureer alles goed met een staafmixer. Eventueel kun je nu wat extra kokend water toevoegen als je dat wilt. Schep de soepen in de kommen en doe er eventueel een lepel hüttenkäse op.
Serveer met wat kruiden of preisnippers, dat staat extra leuk.
Bon appétit!
