Preischotel met gehakt

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 st. prei
  • 450 gr aardappelschijfjes (voorgekookt )
  • 500 gr rundergehakt
  • 150 gr rauwe ham
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr belegen geraspte kaas
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

Was de preien. Snijd ze in ringen van ongeveer 0,5 centimeter dik. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de preiringen toe en bak 2-3 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Voeg het gehakt toe en bak tot het gehakt goudbruin is. Breng royaal op smaak met peper en zout.

Meng de geraspte kaas door de mascarpone en klop los. Breng op smaak met zout en peper.

Vet een ovenschaal in met boter. Schep op de bodem een laagje preiringen en gehakt. Verdeel er wat tijmblaadjes over. Leg daarop een paar plakken ham en leg de aardappelschijfjes er overheen. Verdeel de 1/3 van het mascarpone en kaasmengsel over de aardappelschijfjes. Maak dan een nieuw laagje met prei en gehakt, tijmblaadjes, een paar plakken ham en daar bovenop de aardappelschijfjes. Verdeel wederom 1/3 van het mascarpone en kaasmengsel er over. Maak nu een laatste laag en sluit af met het restant mascarpone en kaasmengsel.

Zet de preischotel 25 - 30 minuten in de oven totdat de aardappel gaar is.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin