Preisoep

Ingrediënten 

  • 3 stengels prei in ringen
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 2 aardappels in geschild en in blokjes
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl chiliolie of een snufje gedroogde chilivlokken
  • half glas witte wijn
  • 1,5 tot 2 liter bouillon
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Bereiding

Fruit de knoflook in chili-olie en olijfolie. Voeg de prei toe en laat smoren.

Blus met de witte wijn. Doe de bouillon en de blokjes aardappels erbij en voeg de Italiaans kruiden toe.
Laat ongeveer een minuut of 20 zachtjes koken, totdat de aardappels gaar zijn.
Maak fijn met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Lekker met zelfgemaakte focaccia.

Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin