Quiche bolognese

Recept voor 1 quiche

Ingrediënten:

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram rundergehakt
  • 4 tomaten
  • 1 winterwortel in kleine blokjes
  • 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 portie hartige taartdeeg
  • 5 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
  • olijfolie om in te vetten
  • zout en peper

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de quichevorm in.


Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul. Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor. Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes. Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel door het gehaktmengsel.


Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.

Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna ook het gehaktmengsel door het beslag. Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.

Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.

Lekker met een salade.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin