Quiche bolognese

- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 350 gram rundergehakt
- 4 tomaten
- 1 winterwortel in kleine blokjes
- 1 blikje tomatenpuree a 70 gram
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 portie hartige taartdeeg
- 5 eieren
- 2 eetlepels crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas extra belegen of oude kaas
- olijfolie om in te vetten
- zout en peper
Bereiden:
Verwarm olie in een grote koekenpan. Fruit de ui met knoflook aan, doe het gehakt erbij en bak dit rul.
Kook de blokjes wortel ondertussen 10 minuten voor.
Snijd 2 tomaten in plakjes en de andere 2 in kleine blokjes.
Doe de blokjes tomaat en tomatenpuree samen met de oregano bij het
gehakt en bak even mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de wortel
door het gehaktmengsel.
Bekleed ondertussen de bodem en de zijkanten van de quichevorm met het deeg.
Roer in een grote kom de eieren los, roer de crème fraîche erdoor. Breng
op smaak met zout en peper en roer 3/4 van de kaas erdoor. Roer hierna
ook het gehaktmengsel door het beslag.
Giet de vulling in de vorm. Bestrooi met geraspte kaas en verdeel de plakjes tomaat over de quiche.
Bak de quiche bolognese 30 minuten in de oven tot de vulling gestold is, en het deeg goudbruin en gaar is.
Lekker met een salade.
Bon appétit!
