Quiche met broccoli en zalm

Recept voor 4 personen

    Ingrediënten:
  • 250 gram broccoli (of bimi (aspergebroccoli))
  • 10 plakken filodeeg (ontdooid)
  • 3 eieren (middel)
  • 75 ml melk
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • olijfolie, peper en zout
  • 75 gram cheddar (geraspt)
  • 150 gram warmgerookte zalm


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de broccoli in roosjes en blancheer deze in ca. 5 minuten beetgaar in ruim water met een snufje zout.

Vet de quichevorm in en verdeel de vellen filodeeg over de quichevorm. Smeer tussen elk vel met een keukenkwastje een beetje olijfolie.

Maak vervolgens de vulling door de eieren, melk, crème fraîche, uienpoeder, knoflookpoeder en naar smaak peper en zout te mengen tot een egaal glad mengsel.

Schep hier de helft van de geraspte cheddar door.

Verdeel de broccoli en de warmgerookte zalm over de bodem en giet hierover de vulling.

Verdeel de rest van de geraspte cheddar erover.

Bak de quiche in ca. 45 minuten goudbruin en gaar in de oven. Eet smakelijk!


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin