Quiche met rode biet en geitenkaas

- 5 tot 6 plakjes hartige taart deeg (vriezer)
- 175 gr geitenkaas
- 500 gr rode bieten, voorgekookt
- snuf tijm
- 250 gr slagroom of kookroom
- 3 eieren
- 80 gr noten (bv walnoten, hazelnoten en/of pecannoten)
- boter om in te vetten
Springvorm of quichevorm van 24 tot 28 cm
Bereiden:
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Snijd de bieten in plakken en verdeel over de vorm. Bestrooi met een beetje tijm.
- 5 tot 6 plakjes hartige taart deeg (vriezer)
- 175 gr geitenkaas
- 500 gr rode bieten, voorgekookt
- snuf tijm
- 250 gr slagroom of kookroom
- 3 eieren
- 80 gr noten (bv walnoten, hazelnoten en/of pecannoten)
- boter om in te vetten
Springvorm of quichevorm van 24 tot 28 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180 graden. Vet de vorm in met een beetje boter. Bekleed de vorm met de plakken deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg. Snijd de bieten in plakken en verdeel over de vorm. Bestrooi met een beetje tijm.
Hak de noten grof. Kruimel de geitenkaas er over samen met de noten. Klop de eieren, room met peper en zout door elkaar in een kommetje en giet over de vulling van de quiche en bestrooi eventueel met wat extra tijm. Bak de quiche in ca 45 minuten gaar. Lekker met een frisse salade.
Bon appétit!
