Rijst met kip kerrie

Recept voor 2 personen van Project Gezond

    Ingrediënten: 

  • 130 gram rijst
  • 200 gram kipfilet
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk (6% vet)
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 100 gram ananas
  • 10 gr maizena 



Bereiden:

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd warm.

Snijd de kip in blokjes en kruid met peper, zout en een theelepel kerriepoeder.

Punt de boontjes en snijd ze een keer doormidden. Kook ze beetgaar.

Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Snipper het uitje.

Verhit een scheut olie in de pan en fruit het uitje aan met de rest van het kerriepoeder, het paprikapoeder en de kurkuma.

Zet het vuur hoog, voeg de kip toe en bak mooi bruin. Bak de bonen en paprikareepjes kort mee.

Voeg de kokosmelk en 100 milliliter water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook.

Snijd de ananas in kleine stukjes en voeg toe.

Roer de maizena los met een klein beetje koud water. Voeg de opgeloste maizena in delen toe tot je de gewenste dikte bereikt hebt.

Proef even en maak verder op smaak met peper en zout. 


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin