Rijst met paksoi en kiphaasjes
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 300 g Lassie basmatirijst (pak à 750 g)
- 1 zak babypaksoi (2 stuks)
- 350 g scharrelkiphaasjes
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 2 el olie
- 250 g sugarsnaps
- 200 g satésaus
Bereiden:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderste 2 cm van de stronkjes paksoi, haal de blaadjes los en was ze.
Bestrooi de kiphaasjes met de koriander en komijn en breng op smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de kip op middelhoog vuur in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de paksoi en sugarsnaps op hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Breng op smaak.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de rijst over 4 diepe borden. Schep er de groenten naast, leg er de kip op. Serveer met de satésaus.
Bon appétit!
