Rijstschotel met feta en gehakt

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr gehakt
- 350 gr rijst
- 2 paprika's
- 4-6 tomaten
- 1 ui
- 200 gr feta (in blokjes)
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 2 blikjes tomatenpuree (70 gr)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- snufje zwarte peper
Bereiden
Zet een pan water op en kook de rijst volgens
de bereidingswijze op het pak. Snijd de paprika, tomaten, ui en courgette in
stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met een uitgeperste
teen knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het
gehakt rul. Daarna voeg je de paprika, courgette en de tomaten toe en bak je
dit een paar minuten. Vervolgens kan de tomatenpuree erbij en meng je alles
goed door elkaar. Voeg daarna de rijst en de fetablokjes toe en meng alles
nogmaals goed door elkaar. Laat het geheel nog even 1-2 minuten bakken.
Ook lekker met kip in plaats van gehakt of prei in plaats van courgette.
Bon appétit!
