Rijstschotel met feta en gehakt

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr gehakt
  • 350 gr rijst
  • 2 paprika's
  • 4-6 tomaten
  • 1 ui
  • 200 gr feta (in blokjes)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 courgette
  • 2 blikjes tomatenpuree (70 gr)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • snufje zwarte peper

Bereiden

Zet een pan water op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd de paprika, tomaten, ui en courgette in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met een uitgeperste teen knoflook aan. Voeg na 2 minuten het gehakt en de kruiden toe en bak het gehakt rul. Daarna voeg je de paprika, courgette en de tomaten toe en bak je dit een paar minuten. Vervolgens kan de tomatenpuree erbij en meng je alles goed door elkaar. Voeg daarna de rijst en de fetablokjes toe en meng alles nogmaals goed door elkaar. Laat het geheel nog even 1-2 minuten bakken.

Ook lekker met kip in plaats van gehakt of prei in plaats van courgette.

Bon appétit!

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin