Rijstschotel met garnalen

- Ingrediënten:
Bereiden:
Pel en snipper de gele ui. Snijd de kastanjechampignons in plakken.
Verhit de olijfolie samen met de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gele ui en kastanjechampignons toe. Bak 2 minuten. Voeg het zout, de uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, ras el kouzina, paprikapoeder en rijst toe. Meng goed. Voeg het gekookt water toe. Kook de pan, afgedekt, 10-12 minuten of tot de rijst het water heeft geabsorbeerd.
Doe de garnalen in een diepe kom. Voeg het zout, de uienpoeder, knoflookpoeder, zwarte peper, ras el kouzina en olijfolie toe. Meng goed.
Bak de garnalen in een koekenpan op middelhoog vuur in ca. 2 minuten gaar.
Doe de mayonaise, chilisaus en sambal in een kom. Meng goed. Voeg de garnalen toe en meng goed tot een geheel.
Verdeel de rijst over een ovenschaal. Strooi daar wat geraspte kaas op. Schep het garnaalmengsel erop. Top het af met geraspte kaas. Leg de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220℃ en bak 10 minuten of tot de kaas gesmolten is.
Maak de rijstschotel af met een frisse salade.
Bon appétit!
