Risotto italiaans

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gr kipfilet
  • 10 ml olijfolie
  • 10 gr Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr broccoli
  • 100 gr courgette
  • 200 gr champignons
  • 120 gr risottorijst
  • 600 ml kippenbouillon
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Meng ze met de olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden. Laat ongeveer 15 minuten marineren.

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud. 

Laat een pan warm worden en bak de kipfilet op hoog vuur rondom bruin en gaar. 

Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de champignons in 4 of 6 stukjes. 

Verwijder de kip uit de pan en zet afgedekt weg. Fruit in dezelfde pan de ui met de knoflook aan. Bak na enkele minuten de rijstkorrels mee tot ze glazig zien.

Maak de kippenbouillon. Houd de bouillon warm. Blus de ui, knoflook en rijst af met een scheut bouillon. Roer tot de bouillon opgenomen is door de rijstkorrels. Voeg de courgette en champignons toe. Schenk steeds een scheut bouillon bij de risotto en blijf roeren tot het opgenomen is. Voeg de broccoliroosjes en de kip tegelijk toe met de laatste scheut bouillon. 

Rasp de Parmezaanse kaas en smelt 20 gram daarvan door de risotto. Maak verder op smaak met peper. 

Serveer de risotto met een klein beetje geraspte Parmezaanse kaas bovenop.


Bon appétit!  

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin