Risotto met garnalen

Recept
voor 4 personen
Ingrediënten
- Olijfolie of boter om in te bakken
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 500 gram risottorijst
- 1,5 liter groentebouillon (zelf getrokken of zoutarm)
- 250 gram roze garnalen
- 1 zalmmoot, zonder huid en in stukjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- Sap van een halve citroen
- Half theelepeltje dille
- 1 theelepel tijm
- Peper naar smaak
Bereiding
Zorg dat je een pan met hete groentebouillon hebt klaarstaan (niet op het vuur).
Verhit in een grote pan de olie of boter en fruit de knoflook en de ui aan. Voeg de risottorijst toe en roer glazig voor een minuut.
Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot de bouillon is opgenomen door de rijst en de risotto dikker wordt. Voeg steeds een soeplepel bouillon toe en blijf regelmatig roeren.
Voeg halverwege de bleekselderij, courgette, paprika en tomaten toe gevolgd door de dille, tijm en peper.
Wanneer je nog een paar soeplepels bouillon over hebt, voeg dan de garnalen en de zalm toe aan de risotto en roer goed door.
Als de bouillon op is en de risotto gaar (ongeveer na 20 minuten) voeg dan nog het sap van een halve citroen toe.
Bon appétit!
