Risotto met gehakt

Recept voor 4 personen
Tijd: 30 min.

Ingrediënten 

  • 350 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gr gehakt
  • 2 bouillonblokje
  • circa 1 liter water
  • 4 tomaten
  • 2 el basilicum
  • 4 tl Italiaanse kruiden
  • handje geraspte kaas
  • snufje zout en peper

Bereiden

Snijd de ui en tomaten in stukjes en de knoflook in hele kleine stukjes. Giet een scheutje olie in een diepe pan (bijv. een hapjespan) en bak de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten het gehakt en een snufje zout en peper toe. Bak het gehakt rul en voeg daarna de rijst en de kruiden toe. Meng alles door elkaar en voeg na ongeveer 1 minuut een flinke scheut bouillon toe zodat de rijst net onderstaat.

Als de bouillon is opgenomen, voeg je weer een scheut bouillon toe. Herhaal dit totdat de rijst gaar is (dit duurt ongeveer 20-25 minuten). Als de rijst gaar is, voeg je de tomatenblokjes en geraspte kaas toe. 

Meng alles door elkaar en zet het vuur uit.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin