Rolo crumble cake

Bakplaat/brownievorm 20 x 30 cm.
Ingrediënten
Voor de cake:
- 100 gram boter
- 200 gram suiker
- 3 eieren
- 1 tl vanille extract
- 150 ml yoghurt
- 200 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 3 rollen Rolo
Voor de kruimellaag:
- 50 gram boter
- 65 gram bloem
- 65 gram suiker
- snufje zout
Bereiden
Klop de boter en suiker romig. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg het vanille extract toe en mix tot één geheel. Schraap even over de bodem van de kom om te kijken of alle boter ook is opgenomen.
Voeg de yoghurt toe en meng door het mengsel heen. Als laatst voeg je het bloem, bakpoeder en zout toe. Meng tot een egaal beslag.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Halveer de Rolo's en strooi deze over de cake.
Maak de kruimellaag. Hiervoor doe je alle ingrediënten in een kom, kneed met de hand tot een mooi kruimelig deeg. Strooi dit over de cake heen.
Bak de Rolo crumble cake in 45-50 minuten op 175 graden gaar en goudbruin.
Bon appétit!
