Romige preirisotto
- Ingrediënten:
- 2 el olijfolie
- 2 uien
- 400 g gesneden prei
- 300 g risottorijst
- 125 g crème fraîche
- 50 g Parmezaanse kaas
- 7 takjes tijm
- 1 l warm water
- 1 snufje peper
Bereiden:
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Schep de prei erdoor en bak nog 3 min.
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.Schenk het warme water in 3 delen bij de rijst; voeg het volgende deel pas toe als het vorige door de rijst is opgenomen. Roer regelmatig. Kook de rijst zo in 25 min. beetgaar. Ris intussen de blaadjes van 3 takjes tijm.
Neem de risotto van het vuur. Roer de crème fraîche, de tijmblaadjes en de helft van de kaas erdoor. Breng de risotto op smaak met peper.
Schep de risotto op 4 borden, bestrooi met de rest van de kaas en garneer met de overige takjes tijm.
Tip! Risotto over? Roer een losgeklopt ei erdoor, vorm er met natte handen balletjes van en rol ze door paneermeel. Bak ze in wat olie in een koekenpan goudbruin. Topsnack!
Bon appétit!
