Romige tortellini met pestosaus
- Ingrediënten:
- 200 gr tortellini
- 2 el roomkaas naturel- of kruidenroomkaas
- 50 ml slagroom
- 4 tl groene pesto zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 1 rode ui
- handje pijnboompitten
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 50 gr geraspte parmezaanse kaas
- snufje peper
- evt. verse spinazie/courgette
Bereiden:
Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking.
Snipper de rode ui en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Giet een klein scheutje olie in een pan en fruit de rode ui aan voor 5 minuten. Doe dan de zongedroogde tomaten, de pesto, de roomkaas, de slagroom en de parmezaanse kaas erbij. Zet het vuur zacht en laat de kaas rustig smelten, vergeet niet af en toe even te roeren.
Rooster ondertussen in een pan zonder olie de pijnboompitten.
Giet het water van de pasta af en
doe de tortellini in de pan met de romige pestosaus. Verdeel de
tortellini over twee borden en serveer met de geroosterde pijnboompitjes
en nog wat extra geraspte parmezaanse kaas.
Tip: Je kunt natuurlijk nog groente toevoegen aan dit gerecht. Bijvoorbeeld wat verse spinazie of courgette
Bon appétit!
