Salade met scampi en mango
Recept
voor 2 personen
Ingrediënten
- gemengde salade
- 10 scampi gemarineerd in 3 el zonnebloemolie, 2 tenen geperste knoflook en 1 el curry madras (of kerriepoeder)
- 1 mango schoongemaakt en in blokjes
- 40 gram cashew noten
- 1 rode paprika
- 1/2 komkommer in dunne reepjes van ongeveer 3 cm
Dressing
- 1 el mayonaise
- 1 el yoghurt
- 1/2 el curry madras kruiden of kerriepoeder
- 1 el gembersiroop
- 1 el Azijn
Bereiding
Marineer de scampi minimaal 30 minuten in zonnebloemolie, knoflook en kruiden.
Maak de dressing met mayonaise, yoghurt, curry madras, gembersiroop en azijn. Voeg eventueel nog peper en zout toe, naar smaak.
Bak de scampi op heet vuur gaar.
Verdeel sla over borden, vervolgens de scampi, mango, paprika, komkommer en de cashewnoten. Serveer met (zelfgemaakte) focaccia.
Bon appétit!
