Salade met shoarma

Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram kippendijfilets
- 1,5 eetlepel shoarma kruiden
- 200 gram romaine sla
- 250 gram cherry tomaten in partjes gesneden
- 1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
- 1/2 rode ui in dunne halve ringetjes gesneden
- 1 of 2 stuk(s) avocado in stukjes gesneden
- 10 blaadjes verse munt fijngehakt
- handje verse peterselie fijngehakt
- 1/2 limoen
Voor de dressing
- 2 flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper en zout
- 1/3 theelepel uienpoeder
- 1/3 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- scheutje extra vierge olijfolie
- scheutje water
Bereiding
Snijd eventueel stukjes bot of grote stukken vet van de kippendijfilets. Leg de kip in een diep bord of mengkom en meng de kip met een scheutje olijfolie en 1,5 eetlepel shoarmakruiden. Grill of bak de kip gaar en goudbruin in 15-20 minuten. Snijd de kip vervolgens in dunne reepjes.
Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen.
Leg de sla in een schaal en leg hierop de cherrytomaten, komkommer, avocado, ui en de gegrilde kip. Besprenkel met de dressing, bestrooi met de fijngehakte munt en peterselie en knijp een halve limoen eroverheen.
Serveer met gebakken pita's.
Bon appétit!
