Salade met sperziebonen en zalm

- Ingrediënten:
- 400 gram sperziebonen
- 2 el pijnboompitjes
- 0,5 citroen
- 1 tl honing
- 35 gram rucola
- 1 avocado in partjes
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- 1 warm gerookte zalmfilet
- 40 gram feta verkruimeld
- 2 el extra vergine olijfolie
- zout en peper
Bereiden:
Kook de sperziebonen 6 minuten. Spoel ze hierna af zodat ze niet verder garen en mooi groen blijven.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
Meng in een kommetje de dressing door 2 eetlepels olijfolie te mengen met het sap van een halve citroen en een theelepel honing. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de rucola over een groot bord of schaal, verdeel hierover de sperziebonen. Leg de partjes avocado en tomaatjes erop. Verdeel de helft van de dressing over de salade.
Leg de gerookte zalm erop, in stukken of in zijn geheel. Bestrooi de salede met de geroosterde pjinboompitjes verkruimelde feta. Serveer de overige dressing erbij.
Tip: de zalm kun je bijvoorbeeld vervangen door kipfilet als je liever geen vis eet.
Bon appétit!
