Salade Nicoise (snel en gezond)

Recept
voor 1 persoon
Ingrediënten
- 150g krieltjes (200-250g voor grote eters)
- 75g tonijn uit blik (in water)
- 1 ei
- 100g haricot verts uit de diepvries (lekker simpel!)
- 1 tomaat of een paar kleintjes
- Een hand zwarte olijven
- Een flinke hand sla naar keuze
- Scheutje balsamicodressing (of balsamicoazijn/balsamicocreme)
- Peper en eventueel kruiden naar smaak
Bereiding
Snijd de krieltjes door midden en leg ze in een hittebestendige schaal. Strooi er wat peper en/of kruiden naar smaak overheen. Deze verwarm je straks voor +- 6 minuten op vol vermogen in de magnetron. Ben je geen fan van de magnetron? Dan kan even koken of in de oven zetten voor +-25 min op 200 graden natuurlijk ook. Wil je super snel? Dan is de magnetron naar mijn idee zeker een goede optie. De krieltjes weglaten kan overigens ook prima! Neem dan eventueel wat meer tonijn voor extra verzadiging.
Doe de sla in een kom en snijd de tomaat en de olijven. Kook ondertussen een eitje gaar in ongeveer 6-7 minuten.
Leg de bevroren haricot verts op een bord en doe deze voor ongeveer 2-3 minuten op vol vermogen in de magnetron (of kook heel even kort in een pannetje)
Dan is het tijd om alles bij elkaar te voegen. Open het blik tonijn. Doe de olijven, de haricot verts, de tomaat en de tonijn bij je sla. Pel het eitje en snijd het in vieren. Leg ook deze erop. Tenslotte een beetje van de balsamicodressing erover en klaar is je heerlijke gezonde salade Niçoise. Serveer de krieltjes ernaast.
Bon appétit!
