Sate gehaktschotel met sperziebonen

Recept voor 2 personen

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 3 knoflook
  • 300 gram gehakt
  • 1 kleine tl koriander poeder
  • 1 kleine komijn poeder
  • 1 kleine tl gemberpoeder
  • 1 kleine paprikapoeder
  • 2 tl sambal
  • 1 rode paprika
  • 250 gram sperziebonen (diepvries)
  • 3 flinke el pindakaas
  • 3 el ketjap
  • 1 blikje mais 

Bereiden

Zet een pan op middelhoog vuur met een scheut zonnebloemolie. Snipper de ui en knoflook en bak dit rustig aan in de pan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de kruiden toe en bak dit voor 1 minuut aan.

Snijd de paprika in blokjes en voeg dit samen met de sperziebonen toe aan de pan en bak dit even aan.

Voeg de pindakaas en ketjap toe en roer dit goed door elkaar heen en voeg zo'n 100 ml water toe. Als het te dik wordt, voeg dan nog wat water toe en laat de pan even met de deksel erop zo'n 5 min pruttelen zodat de sperziebonen gaar zijn.

Serveer dit gerecht met wat rijst en gebakken uitjes 

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin