Snelle kipwok met paksoi
Recept voor 4 personen
- Ingrediënten:
- 25 g sesamolie
- 100 ml zoete chilisaus
- 400 g kipfilet
- 3 el wokolie
- 100 g rode ui
- 100 g rode paprika
- 300 g paksoi
- 200 g chinese kool
Bereiden:
Meng de sesamolie met de helft van de chilisaus. Schep er de kipfiletstukjes door en laat 30 min. marineren.
Verhit de wokolie in een wok. Bak de gemarineerde kipreepjes al omscheppend 1 min.Voeg de ui en de paprika toe en bak nog 1 min.
Voeg tenslotte de paksoistelen en de Chinese kool toe en roerbak weer 1 min. Schep de resterende chilisaus en het paksoigroen erdoor en verwarm de kipwok nog 2-3 min. tot de kip gaar en de groenten beetgaar zijn.
Lekker met gekookte witte rijst.
Tip! Serveer de kipwok met eiermie.
Variatietip: Vervang de kipfilet ook eens door reepjes schnitzel of biefstuk.
Bon appétit!
