Spaanse stoof met olijf en chipolata

Ingrediënten

  • 5 el (olijf)olie
  • 8 runderchipolataworstjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 180 g groene olijven zonder pit
  • 500 g cherrytomaten
  • 250 ml kippenbouillon 
  • 200 g spinazie
  • 15 g platte peterselie

Bereiden

Verhit de olie in een hapjespan. Snijd ondertussen elk chipolataworstje in 3 stukken en snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in de hapjespan. Bak de worst en paprikapoeder 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

Voeg de cherrytomaten, olijven en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur koken.

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Strooi vlak voor het serveren over de stoof. Lekker met rijst of gnocchi.

Bon appétit!

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin