Spaanse tortilla

Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote kruimige aardappels
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 150 gram chorizo
- 6 eieren
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 handje verse peterselie
- zout en peper
- 50 gram geraspte kaas
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in dunne schijfjes. Snijd de ui in halve ringen, snijd de knoflook fijn, de rode paprika in reepjes en de chorizo in blokjes.
Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en bak hierin de aardappelschijfjes, de paprika reepjes en de knoflook met een snufje peper en zout in 10-15 minuten gaar met de deksel op de pan.
Mix ondertussen in een grote mengkom de 6 eieren met 1 handje vers gesneden peterselie en een snufje peper/zout.
Als de aardappels gaar zijn, voeg dan de blokjes chorizo toe en 1,5 tl gerookte paprikapoeder. Bak het geheel voor 3 minuten op hoog vuur.
Voeg het aardappel/chorizo mengsel toe aan het eimengsel en roer dit goed door elkaar
Verhit een scheutje olijfolie in een oven bestendige koekenpan en giet het aardappel/ei mengsel in de pan. Bak ongeveer 5 minuten tot de randen zijn gestold.
Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de pan voor 5-7 minuten in de oven. Laat de tortilla iets afkoelen alvorens je hem omdraait op een bord. Serveer met een salade en aioli.
Bon appétit!
