Spaghetti met pesto en gehaktballetjes

Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gr pasta
- 125 ml creme fraiche
- 2 kleine courgette's of 1 grote
- 250 gr cherrytomaatjes
- 3 eetlepels pesto
- 500 gr gehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- Snuf oregano
- snuf peper en zout
- 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
- 1 teen knoflook
- olie of boter om te bakken
- Verse basilicum om te garneren
Bereiden
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, oregano, peper en zout. Kneed
het door elkaar en draai er balletjes van. Verhit een beetje olie of
boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ca 10 minuten mooi
bruin en gaar.
Kook ondertussen ook de pasta gaar en vang wat van het
kookvocht op tijdens het afgieten.
Snipper ondertussen de knoflook fijn
en fruit aan in een andere grote pan. Voeg de courgette in blokjes toe
en bak 5 minuutjes. Roer de pesto en de creme fraiche er door en breng op smaak met een
beetje peper en zout.
Schep voorzichtig de pasta er door en voeg nog 2 a 3 eetlepels kookvocht van de pasta toe om het extra smeuïg te maken. Snijd de tomaatjes in vieren en serveer samen met de gebakken gehaktballetjes, basilicum en pijnboompitten over de pasta.
Bon appétit!
