Spaghetti taart

Recept voor 4 personen 

Ingrediënten:
  • 400 g spaghetti(ni)
  • 250 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 3 eieren
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 3 el ricotta
  • geraspte kaas
  • verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika


Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper dan de ui en snijd de paprika in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Fruit de ui samen met de paprika aan voor ongeveer 3-4 minuten. 

Voeg dan het gehakt samen met de (droge) kruiden toe. Bak het gehakt ongeveer 3-4 minuten en voeg dan de tomatenpuree en knoflook toe. Na een minuut doe je de tomatenblokjes in de pan, zet het vuur zacht en laat vijf minuutjes heel zachtjes pruttelen. Zet dan het vuur uit. 

Kook de spaghetti, maar zorg ervoor dat je ongeveer 3 minuten onder de aanbevolen kooktijd zit. De spaghetti gaart namelijk nog verder in de oven. 

Bedek een bakplaat met bakpapier en vet een springvorm in met een beetje boter of olie. Meng de spaghetti door de saus en roer dan de eieren en een beetje geraspte kaas erdoor. 

Schep alles in de springvorm, verdeel wat ricotta en gerapte kaas over de bovenkant en de spaghetti taart kan de oven in voor ongeveer 25-30 minuten.


Bon appétit!  
© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin