Spinazie taart

Recept voor 1 taart

Ingrediënten 

  • bladerdeeg voor hartige taart
  • spinazie (a la creme) - uit de diepvries (grote pak)
  • danablue
  • boursin
  • 125 ml creme fresh
  • 1 of 2 eieren
  • 250 gr gerookte spekjes
  • geraspte kaas (jong of oud naar eigen smaak)

Voor de variatie kan je nog ui, champignons of paprika toevoegen.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.  Laat het bladerdeeg ontdooien. 

 Bak de spekjes uit, en voeg eventueel ui, champignons of paprika toe. De spinazie toevoegen en op middellaag vuur ontdooien. 2/3 van het pakje danablue in blokjes toevoegen en 2/3 van het pakje Boursin. Dit alles op iets hoger vuur goed doorroeren. Doe de crème fresh erbij en roer door. De eieren erbij doen en dit alles goed doorroeren en op laag vuur laten sudderen.

De ovenschaal invetten en het bladerdeeg hierin doen. De randen naar buiten klappen. Het hele mengsel in de ovenschaal gieten. De randen naar binnen vouwen en als je nog een bladerdeeg over hebt, dan kan je deze in het midden neerleggen. 

De schaal bestrooien met de geraspte kaas en dit ongeveer 30-45 minuten in de oven zetten.

Bon appétit! 
© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin