Spitskoolstamppot

- Ingrediënten:
- 1 spitskool
- 1 kilo aardappelen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- snuf cayennepeper
- snuf zout
- 2 eetlepels zoete ketjap
- 1 paprika
- 1,5 eetlepel mosterd
- 1 rookworst
Bereiden:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in 20 - 25 minuten gaar. Giet de aardappelen hierna af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Snipper de ui. Snijd de spitskool over de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in reepjes. Verwarm een wok of hapjespan met olie op het vuur en bak de ui met de uitgeperste knoflook hierin kort aan. Voeg de spitskool er bij en bak het op middelhoog vuur mee tot de spitskool mooi zacht en gaar is. Breng de spitskool op smaak met cayennepeper, zout en ketjap.
Snijd de paprika in reepjes en bak dit kort even mee met de spitskool.
Verwarm de rookworst in de magnetron of een pan met heet water.
Stamp de aardappelen fijn en meng dit met de mosterd, voeg een beetje kookvocht toe zodat het mengsel mooi zacht wordt.
Snijd de worst in plakjes en meng dit samen met het spitskoolmengsel door de aardappelen.
Bon appétit!
