Stamppot andijvie met runderchipolata

Recept voor 2 personen van Project Gezond
- Ingrediënten:
- 400 gram kruimige aardappels
- 75 ml melk
- 0,25 groentebouillonblokje
- 40 gram zuivelspread tuinkruiden
- 200 gram runderchipolata
- 1 ui
- 400 gram (fijn) gesneden andijvie
Bereiden:
Kook de aardappels gaar en giet ze af. Verwarm de melk, laat het kwart bouillonblokje erin oplossen en voeg dit samen met de zuivelspread toe aan de aardappels. Stamp er een gladde puree van.
Bak ondertussen de runderchipolata in een koekenpan mooi bruin en gaar. Snipper de ui en bak deze bij de runderchipolata in de pan gaar. Haal de worstjes uit de pan en zet deze apart.
Voeg het braadvocht en de uien samen met de andijvie toe aan de aardappelpuree en stam alles goed door elkaar.
Snijd de runderchipolata in stukjes en serveer bovenop de stamppot.
Bon appétit!
