Stamppot snijbonen

Recept voor 4 personen

Ingrediënten 

  • 400 gr snijbonen (gesneden)
  • 1 kg stamppot aardappels (geschild)
  • Klontje boter
  • Scheut melk
  • 250 gr spekjes
  • 2 puntpaprika's
  • peper en zout
  • 1 ui

Bereiden

Verwarm de oven op 200 graden. 

Doe de aardappels in een pan met kokend water en kook 15 a 20 minuten.

Kook ook de snijbonen in een pan met water in ca. 10 minuten gaar.

Bak de spekjes licht krokant in een koekenpan.

Snijd de puntpaprika's in reepjes en snipper de ui en bak kort mee met de spekjes.

Giet de aardappels af en stamp fijn met een stamper en maak smeuïg met een scheut melk en klontje boter.

Schep de gekookte snijbonen gevolgd met de gebakken spek, ui en paprika er door.

Breng de stamppot op smaak met een snufje peper en eventueel een snufje zout.

Bon appétit! 

© 2019 Recepten van Renate en Karen. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin